Geld lenen zonder bank

Wil je geld lenen zonder de tussenkomst van een bank omdat je bijvoorbeeld een negatieve BKR codering hebt? Het lenen van geld zonder bank is mogelijk. Er zijn namelijk diverse andere instanties te vinden die niet onder de noemer bank vallen, maar wel leningen aanbieden. Bovendien kun je naar bekenden gaan en vragen of je bij hen geld kunt lenen.

Hoeveel geld heb ik nodig?

Denk allereerst aan hoeveel geld je wilt lenen en waarvoor. Dit is namelijk belangrijk omdat je op basis hiervan kan gaan beslissen of je het geld wilt lenen bij vrienden / familie of een instantie. Dit laatste hoeft geen bank te zijn. Vervolgens ga je op onderzoek uit om te kijken waar je het gewenste bedrag wilt lenen. Dit \’onderzoek\’ doe je om een aantal redenen en de belangrijkste is het rentepercentage dat je moet betalen bij een eventuele lening. Iedere instantie leent geld, zodat ze hier geld aan kunnen verdienen. Een aanbieder van een minilening (vaak geen bank) leent je geld om vervolgens in een paar maanden het geleende bedrag terug te vorderen met rente. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare geldverstrekker met een laag rentepercentage.

500x500

Online zoeken naar een geldverstrekker

De zoektocht naar een geldverstrekker kun je op allerlei wijze doen. Tegenwoordig zoeken we automatisch via internet, maar veelal is mond-tot-mond reclame ook een goede methode. Je kunt denken aan een vriend of familielid die een lening heeft tegen een laag rentepercentage en die familielid of vriend adviseert een tussenpersoon die deze lening voor jou kan realiseren. Maar zoals gezegd is het internet een voor de hand liggende manier vandaag de dag. Het vergelijken van allerlei aanbieders is ook zeker aan te raden. Vergelijken kan op veel manieren. Een daar van is om offertes op te vragen en de inhoud van deze offertes met elkaar te vergelijken. Door deze methode kun je zien welke partij de beste offerte voor je heeft en kun je keuze makkelijk maken.

De lusten en lasten

Geld lenen doe je natuurlijk voor de lusten omdat je geld nodig bent voor iets wat je wilt kopen. Je moet je echter goed realiseren dat er ook lasten zijn. De lasten zijn de terugbetalingen van het geleende geldbedrag. Zoals eerder aangegeven komt hierbij ook rente bij kijken. Je betaalt dus het geleende bedrag met rente terug. De rente zijn de inkomsten van de geldverstrekker. Het is dus verstandig om alvorens tot een lening over te gaan deze zaken goed te bekijken. Hoe langer je erover doet om je lening terug te betalen des te hoger het uiteindelijke leningsbedrag wordt.

Het maken van goede afspraken

Indien je bij een bekende geld leent kun je een rentebedrag afspreken, maar in sommige gevallen wordt een renteloze lening aangegaan. Dat is natuurlijk het meest voordelige en we raden je ook aan om voor zo’n optie te kiezen. Uiteraard dien je goede afspraken te maken als je geld gaat lenen bij een bekende. Je wilt uiteindelijk geen ruzie krijgen omdat je bepaalde afspraken niet bent nagekomen of omdat er onduidelijkheden zijn omtrent de terugbetaling.

Posted in Uncategorized