Particulier geld lenen zonder bkr toetsing

Heb je op korte termijn geld nodig en ben je op zoek naar een instantie waar je zonder BKR-toetsing geld kunt lenen? Particulier geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk bij diverse verstrekkers van kredieten. Zo kun je ook met een negatieve BKR-registratie geld lenen. Bij de meeste officiële geldverstrekkers is het overigens niet mogelijk om geld te lenen als je een negatieve toetsing bij het BKR hebt.

BKR toetsing

Een BKR toetsing is er natuurlijk niet voor niets. Zou iedere geldverstrekker zonder controle kredieten verstrekken, dan zou dit waarschijnlijk betekenen dat veel mensen zich (nog verder) in de schulden werken. Mogelijk dat zij deze kredieten niet kunnen terugbetalen en voor de geldverstrekker kan dat een financiële strop betekenen.

Minilening

Bij officiële geldverstrekkers kun je vaak terecht voor een minilening als je een negatieve BKR toetsing hebt. Bij kleinere bedragen worden er in de regel niet op kredietwaardigheid gecontroleerd. Ook als het om lenen van een klein geldbedrag gaat is het verstandig om een aantal zaken goed te overwegen:

500x500

• De rente; hoe hoog is de rente en voor welke periode geldt deze rente?
• De aflossing; hoe wordt afgelost en over welke termijn?
• De looptijd van de lening; hoe lang zit je aan de extra lasten vast?
• Tussentijdse beëindiging; kan je tijdens de looptijd boetevrij van het contract af?

Bij een minilening is het meestal zo dat je een hoge rente betaalt en het bedrag bovendien snel dient af te lossen. Kun je het bedrag niet binnen de gestelde termijn aflossen? Vaak dien je dan een extra bedrag te betalen. Dit bedrag kan aanzienlijk hoog zijn. Het voordeel is dat het vaak niet om vele duizenden euro’s gaat. Daarom moet het mogelijk zijn om bij particulier geld lenen zonder BKR toetsing het bedrag snel terug te betalen.

Groot bedrag lenen

Bij sommige officiële instanties is het dus mogelijk om een klein bedrag te lenen. Indien je grotere bedragen wilt lenen is dat zonder BKR toetsing lastiger en vaak niet mogelijk. Je kunt bij diverse verstrekkers wel een poging wagen, maar als je nul op het rekest krijgt zul je naar alternatieven moeten kijken.

Geld lenen bij bekenden

Je kunt bijvoorbeeld naar een bekende toestappen en vragen of hij of zij jou geld wil lenen. Wellicht dat je een familielid, vriend(in) of kennis hebt die vermogend is en enkele duizenden tot misschien wel enkele tienduizenden euro’s kan missen. Het voordeel van geld lenen bij een bekende is dat je samen de voorwaarden kunt bepalen. Bij een officiële verstrekker van kredieten dien jij je aan de geldende voorwaarden te houden. Je kunt met een bekende samen kijken naar rente en de looptijd van oplossing. Wellicht dat je renteloos kunt lenen. Maak wel goede afspraken, zodat je geen ruzie krijgt met de verstrekker van het geld.

Commercieel privé persoon

Een andere mogelijkheid is het vinden van een commercieel privé persoon. Op het internet kun je zo’n persoon mogelijk vinden. Vaak worden de gemaakte afspraken met een commercieel privé persoon opgenomen in een leencontract.

Posted in Uncategorized