Prive geld lenen

Het lenen van geld nam in de jaren negentig een grote vlucht. Sinds dat decennium zijn veel mensen geld gaan lenen tot het moment dat de kredietcrisis uitbrak. Desondanks wordt er nog altijd veel geld geleend. Het meeste geld wordt geleend voor een woning, maar ook consumptief krediet is populair. Dit geldt wordt geleend om bijvoorbeeld een laptop, auto of een meubel aan te schaffen. Wil je privé geld lenen en wil je weten wat hier bij komt kijken? Lees dan dit artikelen.

500x500

Geld lenen bij bekenden

Privé geld lenen kun je om diverse redenen doen. Als je wasmachine, tv of vaatwasser plotseling stuk is en je behoefte hebt aan een geld om één van deze apparaten te vervagen, dan kun je kijken naar een verstrekker van een krediet. Als je bij een bank of een andere geldverstrekker niet in aanmerking komt voor een lening, omdat je bijvoorbeeld al een aantal leningen hebt lopen of een negatieve BKR codering hebt, dan kun je natuurlijk altijd bekenden vragen of je privé geld lenen kunt bij hen. Bekenden zullen hier vaak niet naar vragen. Met een negatieve BKR codering is het vanzelfsprekend lastig en vrijwel onmogelijk om (grote) geldbedragen te lenen. Bij een kredietverstrekker zonder BKR-toetsing ligt het rentepercentage vaak wel hoger en vaak moet je het bedrag snel terugbetalen. Op het wereld wijde web is het eenvoudig om de diverse privé geld lenen verstrekkers te vinden die een dergelijk krediet aanbieden.

Klein bedrag lenen

Je kunt ook proberen om een klein bedrag te lenen bij een geldverstrekker. Dit is vaak wel mogelijk zonder BKR toetsing en zo’n lening wordt vaak een minilening genoemd. Het voordeel is dat je bij zo’n lening vaak snel te horen krijgt of je in aanmerking komt voor zo’n lening. Als je hiervoor in aanmerking komt, dan heb je het geld mogelijk nog dezelfde dag op je rekening staan. Bij het afsluiten van een minilening zijn wel een tweetal voorwaarden. Je dient minimaal 21 jaar oud te zijn en bovendien dien je kredietwaardig te zijn. Als je een negatieve BKR codering hebt is het overigens wel mogelijk om in aanmerking te komen voor een minilening. Bij een kredietverstrekker zonder BKR-toetsing ligt het rentepercentage vaak wel hoger en vaak moet je het bedrag snel terugbetalen. Op het wereld wijde web is het eenvoudig om de diverse privé geld lenen verstrekkers te vinden die een dergelijk krediet aanbieden.

Aanbieders met elkaar vergelijken

Indien privé geld lenen niet lukt of als je ook naar andere mogelijkheden wilt kijken, kun je kijken naar officiële instanties. In Nederland zijn er diverse officiële geldverstrekkers te vinden. Mocht je op zoek zijn naar zo’n verstrekker dan loont het de moeite om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen. Vaak krijg je bij een online aanvraag binnen 24 uur een reactie. Je kunt bij officiële verstrekkers kiezen voor diverse leenproducten. Zo kun je gebruik maken van een doorlopend krediet, een persoonlijke krediet of een lening voor huiseigenaren met leenvoordeel. Bij een doorlopend krediet creëer je voor jezelf financiële ruimte en bij dit krediet is er geen vaste looptijd. Een persoonlijk krediet geeft zekerheid, omdat je hierbij een vaste rente en looptijd hebt. Huizenbezitters kiezen doorgaans voor een lening voor huiseigenaren met leenvoordeel.

Posted in Uncategorized